eXpression Design 2021/2022

Under åtta månader har nio utvalda talanger tagit en design från idé till prototyp och vidare till en färdig produkt, tillverkad lokalt i programmet eXpression Design. 

Genom den länsöverskridande programsatsningen eXpression Design har nio företag år 2021-2022 inom den kreativa näringen tagit sin produktidé från skiss till verklighet med lokal tillverkning. Lokalproducerad design i Västernorrland och Västerbotten alltså. Ett program som är ett lyckat samarbete mellan inkubatorn eXpression Umeå och det kreativa branschnätverket High Coast Creative. En normbrytande satsning som visar att man kan jobba med design, än var man bor. 

Häng med oss under hela lanseringsveckan!

Måndag 23 maj
12.00   Kolla in vår sändning från lanseringen! Maria Persson presenterar alla produkter.
Vi får även träffa deltagarna Anna Sehlin, Elin Molander, Markus Larsson, Katarina Paulsson, Stina Carlson och tillverkaren Peter Göffert från Norrlandsgjuteriet under programmet. Sändningen sker via det här evenemanget på Facebook.

Kolla även in både eXpression Umeås hemsida och vår hemsida för bilder och presentation av alla produkter och deltagare, samt länkar till tillverkarna.

Tisdag 24 maj
12.00   Träffa Emelie Almgren och en av hennes tillverkare, Kasam Textilstudio, i ett skrivet reportage med bildspecial här på vår hemsida.

Onsdag 25 maj
12.00    Häng med till träskulptören Pernilla Tjärnströms snickeri! Vi sänder live på eXpression Umeås instagram.

Torsdag 26 maj
12.00   Träffa Stina Wallin och Anna Öquist Brännström tillsammans med en av deras tillverkare, glasblåsare Eva Juneblad, i ett skrivet reportage med bildspecial här på vår hemsida.

Torsdag 26 maj – Söndag 29 maj
Träffa kreatörerna, se deras produkter och handla i en Pop Up-shop i gallerian Avion utanför Umeå. 

Tillverkarna 2021/2022

Frösö Handtryck

Kasam Textilstudio

NRA tryckeri

Original tryckeri

Aluspec

Johanssons Plåt

Hamek Verkstad AB

Eva Juneblad

PUUTS Interiör AB

Norrlandsgjuteriet

AH Träprodukter

Nätraälven

3L Glas & Bygg

4Sign

Kolla in tidigare produkter och deltagare: