TALLSTIG

Formgivare: Emelie Almgren
Tillverkare: Frösö Handtryck och Kasam Studio
Foto: Bea Holmberg

Mönstret ”Tallstig” för mig tillbaka till mina barndoms somrar hos min farmor och farfars stuga i Anundsjö, Ångermanland. Doften, lugnet och värmen jag kände när jag sprang barfota på tallstigen mellan storstugan och ner till ån för ett dopp. Genom mönstret har velat lyfta mitt arv men framförallt bygdens kvinnliga hantverkstradition genom att brodera tallkvistarna utifrån den teknik som kallas Anundsjösöm. Brita-Kajsa, upphovskvinnan till sömnaden, skapade ofta mönster och broderade av det hon hittade och såg i naturen. Lite snett och vint, precis som naturen är. Jag har velat göra samma sak i mitt mönster. Broderiet är inskannat och sedan handtryckt på linnetyg hos Frösö Handtryck. Sedan har Kasam Studio i Umeå sytt upp kudden.

Om mig       
Jag heter Emelie Almgren och är skapare av mönstret Tallstig. Jag har efter min släkting ”faster Manda” tagit mig kreatörsnamnet Moster Emelie där jag skapar för att må bra, få glädje och återhämtning. Jag hämtar inspiration från naturen och det lekfulla.                              

FAKTA

Produkt: Tallstig
Tillverkare: Frösö Handtryck och Kasam Textilstudio
Material: Linnetyg
Behandling: Handtryck hos Frösö Handtryck med vattenbaserade pigmentfärger, godkända för både EU-blomman, Ökotex Baby och Svanen.
Storlek: 50×50 cm 

Formgivare: Emelie Almgren
Företagsnamn:
Moster Emelie
Hemsida: www.mosteremelie.com
Mail: hej@mosteremelie.com
Instagram: @mosteremelie 
Pris: 695 kr inkl. moms (innerkudde ingår ej)

 

Kontakta Emelie om du är intresserad av att köpa hennes produkt.