GRÖNTJÄRN

Formgivare: Stina Carlson
Tillverkare: Skogsmästargården, Nätraälven och 3L Glas och Bygg
Foto: Bea Holmberg

Inspirationen till bordet kommer från en grön liten tjärn långt in i de norrländska skogarna, en plats som min farfar döpt till Gröntjärn. Glaset symboliserar de mjuka formerna från den spegelblanka tjärnen och benen har naturen själv skapat mönstret på. Varje bord är därför unikt.

Benen är i massivt furu och kommer från ett miljöcerifierat skogsbruk i Ångermanland och behandlingen av benen är min tolkning av den gamla japanska tekniken Shou sugi ban då jag bränt ytan och sedan oljat in den med linolja. Detta gör dem hållbara och lämnar en mjuk svart/brun nyans.

Den brända träytan för mig tillbaka till den gröna tjärn där jag spenderade en stor del av min barndom. Där vittnar träden runt tjärnen fortfarande om en brand som härjade för ca 40 år sedan. Jag hoppas att min produkt kommer förmedla samma lugn som Gröntjärn har gett mig.

Bordet går även att köpa med obehandlade ben.

Om mig       
Jag jobbar som förskollärare till vardags men har en stark längtan efter att få vara ännu mer kreativ på arbetstid. Med möbeldesign och entreprenörskap i blodet vill jag nu göra verklighet av mina möbelskisser. Min inspiration får jag av den norrländska naturen och mina upplevelser i den.

FAKTA

Produkt: Gröntjärn
Tillverkare: Skogsmästargården, Nätraälven och 3L Glas och Bygg
Material: Furu och glas
Behandling: Shou sugi ban (bränt trä som sedan behandlas med linolja), härdat glas
Storlek: 120 cm långt, 55 cm brett och 40 cm högt

Formgivare: Stina Carlson
Mail: stinacarlson@live.se
Instagram: @skogsmastargarden
Pris: 11 250 kr inkl moms

 

Kontakta Stina om du är intresserad av att köpa hennes produkt.