Linnéa Öberg

Keramiker och illustratör
ÖRNSKÖLDSVIK

Under min uppväxt har både kreativitet och entreprenörsanda funnits som en central del i hemmet. Att skapa, använda fantasin och visa upp har aldrig varit till någon begränsning. Vilket jag tror har präglat mig till den jag är idag. För längesedan, under mina sommarlov stod jag och syrran på turistparkeringen vid vårt sommarställe och krängde egentillverkade smycken till turisterna. Bara en sån grej, att inte ha tålamod till att sola eller cykla runt, runt på en cyckel. Jag har alltid haft ett behov av att skapa, arbeta med händerna och att dela detta till andra.

Jag har hittat min passion i hantverket, dess historia, funktionalitet och värde av att dela. Dela på kunskap, glädje och inspiration. Keramiken ligger mig varmt om hjärtat och att forma & bygga med händerna. Arbeta med faktiska saker, som går att ta på. Det finns mycket mer än bara keramik som är givande att arbeta med. Jag ger mig inga begränsningar i mitt sätt att uttrycka mig och skapa.

Det viktigaste i mina produkter är att de har en funktion. Till exempel att din mugg är bekväm att hålla i eller att skulpturen är en förhöjning av rummet och att tygkassen är slittålig.

Min arbetsplats

Hjärtat i produktionen. Keramikverkstaden eller Keramik-Källaren som jag brukar säga. Det är ett källargarage som vi byggt om till verkstad. Där hittar man mig i arbete, nuvarande sortiment och produktion. Denna verkstad ligger någon dryg kilometer ifrån vårt hem i Gullänget, strax utanför centrala Örnsköldsvik. Där arbetar jag i keramik och möter gärna era förväntningar på mina kurser eller i bokade sällskap. Vi hörs!

072-5287027
www.designandrabullar.com
Instagram @Designandrabullar