Gabriella Röschmann

Författare, skribent & kreativ inspiratör
ÖRNSKÖLDSVIK

Orden. De är min andning och mitt sätt att förstå livet och världen. Orden och kreativiteten. Jag är utbildad civilekonom, blev det för att det var en enkel väg att gå. Efter ett antal år med ekonomi-, sälj- och administrationsjobb kom till slut insikten om att det var bland orden jag ville vara. En sjukskrivning ledde mig in i skrivandet som till en början var en terapi, där allt handlade om mig och det jag varit med om. Ganska snart tröttnade jag på det och började skriva skönlitterärt, om annat och om de karaktärer som visade sig och väntade på att få bli skrivna. Under ett par år gjorde jag medvetna val för att vrida om till att vara skribent i mitt eget företag Ordlycka.

Med tre utgivna böcker och en deltidsanställning som skribent kallar jag mig i dag först och främst författare. 2013 gav jag ut krönikesamlingen Gabriellas Ordlycka. I maj 2019 kom Allt det här tillsammans, en bok med korta, inspirerande texter och i november samma år släppte jag äntligen min debutroman Låt mig landa mjukt. Jag ger ut mina böcker på mitt eget Ordlycka förlag och de är tryckta i Örnsköldsvik. Tycker om känslan att dela med mig av närodlade ord i lokalproducerade böcker.

Vid sidan av mitt eget skrivande är jag också kreativ inspiratör. Det finns en energi i att få inspirera andra till att skriva och att upptäcka sin kreativa kraft. Mina skrivkurser handlar inte om att lära sig att skriva bra, eller rätt eller anpassat. I stället fokuserar vi på att hitta flödet, upptäcka vår egen ton och vår berättarröst. Vi utforskar vad skrivandet kan göra för oss, vilka dörrar det öppnar i vår personliga utveckling.

Min arbetsplats

Skrivprocessen är ständigt pågående. Scener, karaktärer och dialoger kommer till mig i alla möjliga situationer och anteckningsboken är en trogen följeslagare. Skogen rymmer luften jag behöver för att vara tillgänglig för inspirationen. Det faktiska skrivandet, skapandet av texten, det sker hemma, i ett rum som bara är mitt.

070-243 98 98
gabriella@ordlycka.se
ordlycka.se
Instagram: @gabriellasordlycka