Project Description

Elin Holmberg

Skribent och copywriter
ÖRNSKÖLDSVIK

Jag har skrivit i hela mitt liv. Det började redan 1980 då jag som fyraåring satt bredvid min pappa vid skrivmaskinen – en gammal Facit – och knappade. Under min ungdom skrev jag noveller och dikter och fick också en hel del publicerat. Det var inte så förvånande att jag senare utbildade mig till journalist, det blev ett sätt att ha skrivandet som yrke.

Jag började min bana som reporter och kulturredaktör på Norrbottenskuriren och flyttade sedan hem till Örnsköldsvik när jag fick fast anställning på Örnsköldsviks Allehanda 2004. Där blev jag kvar till 2016 och har gjort det allra mesta: Varit nyhetsjägare, redaktör för heminredningsbilaga, projektledare, vikarierat som kulturredaktör och nyhetschef. De sista åren innebar också foto och rörlig bild, något jag alltså hanterar någorlunda – men det är skriva som är min grej.

2016 startade jag min egna firma. Jag är skribent, copywriter och sysslar en hel del med textproduktion inom native advertising. Mina största uppdragsgivare är Magasin Höga Kusten Publishing och MittMedia.
Jag har gjort flera reportegaresor till Rumänien och skildrat den romska befolkningens liv. Mer om det finns på min hemsida om du är nyfiken.

Min arbetsplats

Är på OffCoff – bättre plats för nätverkande går nog inte att hitta. Där har jag till exempel fått kontakt med en illustratör till ett kommande projekt!

Tel. 070-650 38 34
elin@highcoastpublishing.com
www.highcoastpublishing.com